Kdy byste měli zvážit použití celoročních pneumatik

Celoroční pneumatiky

Celoroční pneumatiky mohou být velkou výhodou, pokud nechcete měnit pneumatiky a žijete v oblasti se zimními podmínkami, ale zima není tak dlouhá ani drsná. Tyto pneumatiky jsou určeny pro použití v drsných zimních podmínkách a mají znak „Three Peak Mountain Snowflake“, který znamená jejich schválení pro použití v těchto podmínkách. Tato pneumatika je vynikající pro použití kdykoli během roku v mnoha oblastech střední Evropy.

Vaše letní pneumatiky jsou vhodné pro tři roční období, a to jarní, letní a podzimní. Pokud žijete v drsných zimách, budete si muset letní pneumatiky doplnit o zimní pneumatiky. Místo bydlení v oblasti s nepředvídatelným počasím vám může být lépe použít celoroční pneumatiky. Máte celoroční pneumatiky, jako jsou Nokian Weatherproof nebo Nokian Seasonproof, které díky konceptu sezonního smyslu zvládnou zimní i letní podmínky; mohou získat lamely, gumovou směs a design běhounu, aby dosáhly vynikající přilnavosti v zimě i v létě.

Na rozdíl od letních pneumatik zvládnou celoroční pneumatiky sníh a led, a proto musí být označeny symbolem třívrstvé horské sněhové vločky, která označuje jeho použití v náročných zimních podmínkách. Důvodem je, že celoroční pneumatiky lze považovat za hybrid mezi celoročními pneumatikami a zimní pneumatikou. Letní pneumatiky jsou bezpečné pouze v jarní, podzimní a letní sezóně, pokud žijete v oblasti se zimním počasím.

Kromě toho mají letní pneumatiky, jako je Nokian Wetproof, jedinečný dezén, který zajišťuje vynikající přilnavost za mokra a hladkou a tichou jízdu. Jsou také vyvíjeny s využitím nejnovějších technologií pro zachování ekologické pneumatiky. Má také technologii tiché bočnice, která zajišťuje jízdu bez hluku a vibrací. Leštěné boční a vnitřní drážky také umožňují evakuaci vody, čímž ji chrání před aquaplaningem. Můžete také zažít aquaplaning, když se sníh roztaje a na silnici je rozbředlý sníh nebo déšť se sněhem.

Letní pneumatiky lze používat celoročně v oblastech bez zimního počasí nebo bez silných zim. Velkou výhodou letní pneumatiky je, že eliminuje nutnost výměny pneumatik. To platí pouze v případě, že žijete v oblastech se třemi obdobími. Svým inovativním designem zajišťuje Nokian Wetproof maximální bezpečnost a vynikající ovladatelnost na mokrém i suchém povrchu. Důvodem je mnoho inovací, jako jsou leštěné drážky a tichá technologie bočnic, minimalizující hluk a vibrace.

Bez ohledu na to, které pneumatiky nakonec vyberete, musíte se ujistit, že pneumatiky zůstávají v dobrých podmínkách, bez řezů nebo prasklin. Hloubka dezénu musí být také nad doporučenou hloubkou dezénu 4 mm a musíte se ujistit, že tlak v pneumatikách je na doporučené úrovni. Nízký tlak v pneumatikách vede ke zvýšenému opotřebení pneumatik a negativně ovlivňuje výkon vozu. Zvyšuje se také spotřeba paliva, takže každá ujetá vzdálenost je nákladnější. Nezapomeňte tedy často kontrolovat tlak.

Další informace o prémiových celoročních pneumatikách najdete na adrese: https://www.nokiantyres.cz/